Cum aranjam masa de Craciun

Petrecerea Craciunului in familie este una dintre cele mai bune alegeri daca dorim sa avem parte de sarbatori frumoase. Pentru ca familia si cei apropiati sa se simta relaxati si inconjurati de iubire, nu numai mancarea trebuie sa fie deosebita, ci si aranjarea mesei trebuie sa fie una speciala.

Fata de masa
Fata de masa e cel mai bine sa fie din fibra naturala, simpla, rosie sau alba. Astfel, poti aseza pe ea cateva lumanarele colorate, o decoratiune de sezon in centrul ei si chiar servetele colorate. Simplitatea ei ofera un aer festiv, clasic, in special daca are o margine aurie sau un model delicat si simplu pe falduri. Pentru maximum de efect, fata de masa trebuie sa ajunga la podea, pentru a ascunde picioarele mesei. Pnetru fiecare persoana care va lua masa alaturi de tine poti aseza un mic servet rosu sau auriu, peste care vor sta farfuriile sau tacamurile. Daca stii ca vei avea si cpoii la masa, alege o fata de masa cu modele. Acestea ar trebui sa fie cat mai simple, cu putine culori, specifice Craciunului. Motivele pot fi braduti, fulgi de zapada, ingerasi sau Mos Craciun.

Decoratiuni simple
In centrul mesei trebuie sa plasezi un obiect de decor ma mare, care sa atraga atentia. Alege cateva crengi de brad proaspat, lumanari groase rosii si panglici aurii. Daca spatiul iti permite, poti adauga oameni de zapada, clopotei sau flori de Poinsettia(Craciunita), a caror culoare vie va inveseli atmosfera. Conurile de brad, bucatile de scortisoara si nucile de diferite dimensiuni sunt si ele o optiune. Pnetru a obtine un aranjament clasic, alege farfurii simple, albe, eventual cu insertii aurii. Alaturi trebuie sa stea cate un servetel rosu, verde sau alb si, bineinteles, tacamuri de inox. Tabloul este completat de paharele de tuica, vin si apa, toate din inox. Pentru cei mici, po fi folosite pahare decorate cu Mos Craciun sau oameni de zapada. Pentru ca e vremea cadourilor, in farfuria fiecarei persoane alaturi de care vei lua masa poti aseza un mic aranjament de brad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>