Povesti de dragoste triste – Povesti frumoase de iubire

Povesti de dragoste triste – Povesti frumoase de iubire

Dragostea este chipul si trupul Universului. Este tesutul conjunctiv al Universului, substanta din care suntem alcatuiti. Dragostea reprezinta experienta de a fi un tot unitar si de a fi într-o stransa uniune cu Divinitatea Universala.

Nevoia m-a tinut zilele astea langa executori si avocati. Timp de 4 zile am avut si compagnon. Un barbat trecut usor de 50 de ani care si-a evacuat sotia din casa. Nu stiu povestea lor, nu stiu povestea divortului lor. Dar stiu motivatia evacuarii ei. Si mi se pare absurda. Poate ca sunt naiva sau inca mai cred in basme, dar imi place si ma incapatanez sa cred ca doi oameni care se casatoresc, o fac din dragoste. Si mi-am imaginat compagnonul meu, indragostindu-se nebuneste acum 25 de ani, de o femeie. Mi l-am imaginat apoi cerand-o timid de sotie, casatorindu-se si plecand la drum impreuna. Timp de 25 de ani. Nu stiu daca dragostea dureaza sau nu 3 ani, stiu doar ca 25 de ani compagnonul meu a fost casatorit cu femeia pe care mi-o imaginez iubindu-l. Dupa 25 ani, au divortat. Acum el a reusit sa o evacueze din casa care in urma partajului le-a ramas amandurora. Motivul?! Femeia are 7 pisici si prezinta un pericol pentru sanatatea lui, pisicile fiind un real focar de infectie. Nu suport pisicile, nu spun ca 7 pisici e o nimica toata. Spun doar ca povestea lor de dragoste s-a terminat dupa 25 de ani, dar finalul finalului a venit din cauza unor pisici. Te iubesc. Vreau sa fii sotia mea. Nu ne mai intelegem. Vreau sa ne despartim. Te evacuez. Ai 7 pisici….

Va spuneam candva ca urasc divorturile si ca m-au marcat profund. Cred prea mult in iubire ca sa accept povesti de dragoste care se sfarsesc cu lampa e de la ma-ta, covoru` e de la mama. Din pacate, am vazut asta. Si am mai vazut ceva. Am vazut recent, doi oameni, care s-au iubit mult sau putin, care au inceput si sfarsit de prea multe ori aceeasi poveste de iubire. Si i-am vazut recent, pe amandoi, cu aceeasi dorinta nebuna de a se intoarce unul catre celalalt. Dar este imposibil. De cate ori nu ati iubit cu o nebunie adolescentina, ati renuntat si apoi ati reluat relatia cu acelasi personaj negativ care te face sa te simti al dracu de bine?! Asa a fost si cazul lor si desi cu ani in urma si-au jurat sa nu se mai intoarca din drumul lor, acum s-ar intoarce. Cat de greu o fi, sa iti doresti sa iti calci pe suflet, sa vrei sa te intorci si sa nu mai ai la cine?

Nu sunt naiva. Indeajuns de naiva. Nu sunt nici romantica. Romeo si Julieta mi se pare cea mai proasta poveste de dragoste, mi se pare morbida si insipida. Dar as trai oricand, chiar si pentru scurt timp povestea de dragoste din Notebook, cea din recentul Scufita Rosie si as juca in orice clipa, chiar si numai pentru scurt timp, chiar si cu pretul anilor din viata mea, rolul Isoldei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>